kapat
haritaTürkiye'nin Her YerineProfesyonel Altyapı Çalışmaları
irtibatBize Ulaşın0312 478 58 71 (pbx)
çalışa süresiÇalışma Saatleri7/24 Hizmet Kalitesi
Bu Sayfayı Sosyal Medya'da Paylaş
  1. Ana Sayfa Ana Sayfa
  2. Blog Blog
  3. Tuvalet Açma Nedir ve Nasıl Yapılır? Tuvalet Açma Nedir ve Nasıl Yapılır?

Tuvalet Açma Nedir ve Nasıl Yapılır?

26 Aralık 2020 Cumartesi
Tuvalet Açma Nedir ve Nasıl Yapılır?
Tuvalet Açma Nedir ve Nasıl Yapılır?

Tuvalet açma bir sıhhi tesisat işlemidir. Genel olarak alt yapı sorunlarından meydana gelen ve tıkalı olan tuvalet giderlerini açma işidir. Tuvalet tıkandığında atıklar ve su tuvaletin borusundan akmayacak, yüzeyde birikecek ve eğer önlemi acilen alınmazsa, bulunduğu ortamda taşma ve ortamı basma gibi sorunlar yaşanacaktır.

Tuvaletin tıkandığını anlamak için tuvalet yüzeyinde su birikmesi ya da atık birikmesi gerekir. Bu birikim bazen yoğun bir birikim olurken bazen ise daha az miktarda olur. Bu miktar tuvalet tıkanıklığı sorununun boyutunu da ortaya çıkarabilecektir. Aşırı derecede tıkanıklık oluşmuş olan bir tuvalette, tuvalet yüzeyinde biriken atık ve sıvı miktarı çok olacakken, henüz tam tıkanmamış olan bir tuvalette yüzeyde daha az miktarda birikinti bulunur.

Tuvalet Açma Nasıl Yapılır?

Tuvalet açma işlemi tuvaletteki tıkanıklığın açılma işlemidir. Tuvalet tıkanıklığını açmak için;

  • Kameralı tıkanıklık açma makineleri,
  • Yer zeminini kırmadan tıkanıklık açan robotlar,
  • Kostik gibi kimyasal ürünler,
  • Tel ve mekanizmalar.

Gibi aletler kullanılabiliyor. Bu makine ve cihazlar arasında son yıllarda tuvalet tıkanıklığını açmak için, en çok kameralı tıkanıklık açma cihazları ve robotlar kullanılıyor. Ev veya her türlü yaşam alanında işlemi hızlı yapan bu cihazlar, mermer ve fayansları kırma olayını ortadan kaldırıyor.

Bu durum ortamda yaşayan kişilerin de rahat etmesini sağlıyor. Tıkanıklığın neden kaynaklandığı ve yeri bu sayede kolayca tespit edilebiliyor. Tamirat ve onarım işlemi kamerayla yerin tespit edilmesi sayesinde, çok hızlı bir şekilde gerçekleşiyor.

Tuvaletlerde Neden Tıkanıklık Olur?

Tuvaletlerde tıkanıklık oluşmasının farklı nedenleri bulunur.

  • Alt yapıların düzensizliği,
  • Kalitesiz materyallerin kullanılması,
  • Tuvalet giderlerine atılan cisim ve materyaller,
  • Yanlış kullanımlar.

Gibi sorunlar tuvalet tıkanıklığının en önemli sebepleridir. Tuvalet giderine yeterli miktarda su akıtmamak, kullanımdan sonra tuvalete sert ve erimeyen materyallerin atılması da, tuvalet tıkanıklığına yol açan etmenlerden biri olarak karşımıza çıkar. Logar ve kanalizasyon çukurlarının uygun olmayan yerlere yapılması, tuvalet tıkanıklığına yol açar.

Tuvalet ile kanalizasyon veya logar çukuru arasında belirli bir ölçüde eğim ve mesafe olmalıdır. Eğer bu kurallara uyulmadan borular yapıldıysa tuvaletlerde tıkanıklık oluşması kaçınılmazdır! Bu soruna yol açan tek etmen yapı inşaat firmasının özensizliği ve dikkatsizliğidir.

Tuvaletin Tıkanmaması İçin Ne Gibi Önlemler Alınır?

Tuvalet tıkanıklığını önlemek için kendi kendimize alabileceğimiz önlemler vardır. Tuvaletin tıkanmaması için, tuvalet kullanımında dikkatli olunmalıdır. Tuvaletlerin gider boruları çok fazla kalın olmayan borulardan yapılmıştır. Bu durum tuvalete atılan ıslak mendil, bebek bezi, kadın pedi, peçete, kâğıt havlu gibi materyallerin borularda sıkışmasına ve tıkanıklığın oluşmasına sebep olur. Bu cisimleri tuvalete atmamak tıkanıklığa engel olacaktır.

Bunun yanı sıra tuvaletlerin kullanım sonrasında tazyikli su ile temizlenmesi, suyun akıp akmadığının kontrol edilmesi gereklidir. Tuvalet tıkanıklığı sıklıkla oluşuyorsa, bir altyapı veya sıhhi tesisat firmasından hizmet alınmalı ve boruların değişimi yaptırılmalıdır. Yaşanılan alanlarda rutin aralıklarla tuvalet gider kontrolleri yaptırılmalı, tazyikli su ile giderler temizletilmelidir.

Tuvalet Açma İşlemlerinde Hangi Cihazlar Kullanılır?

Tuvalet açma işlemleri eski yıllarda pis iş olarak tabir ediliyordu. Günümüzde ise tuvalet açma işlemlerinde teknolojik cihazlar kullanılmaya başlandı. Her cihaz etkili ve sorun çözücü olarak kullanılmakta ve işi hızlandırmaktadır. Kameralı tıkanıklık tespit cihazı, tıkalı olan tuvalet borularını kırmadan tıkalı olan yeri tespit etmeyi sağlar.

Bu sayede tuvaletin gider borusu boydan boya kırılmak zorunda kalmaz. Robot cihazlar ise aynı işlemi yaparken tam olarak tıkanıklığı giderirler. Bu sayede tıkalı olan alanı belirlemek çok daha kolay olacaktır. Tuvaletten giden atıkların logar kanallarında tıkanıklık yapması durumunda, vidanjör araçları devreye girer. Vidanjörler ise kanalizasyonda ortaya çıkan tıkanmaları ve taşmaları onaran cihazlardır.

Alafranga Tuvalet Tıkandı Ne Yapmalıyım?

Yaşam alanlarınızda alafranga tuvalet kullanıyor ve bu tuvaletlerinizde ağır bir koku duyuyorsanız, tuvaletinizde tıkanma sorunu yaşıyor olabilirsiniz. Alafranga tuvaletlerin yüzeyinde su ve atık birikmesi tıkanıklık oluştuğunun göstergesidir.

Bu sorunu çözmek için bir sıhhi tesisat veya altyapı firmasından hizmet almalısınız. Ev ortamında kendi kendinize uygulayacağınız yöntemler bu sorunu çözmekten ziyade, daha fazla arıza çıkarmaya sebep olabilecektir.

Bu nedenle işi bilen bir firmadan hizmet almanız çok daha mantıklı bir seçim oluşturur. Bunun yanı sıra tuvalet giderine bol ve tazyikli su gönderme fikri de sıkıntılara yol açabilir. Taşma ve evi su basma riski bu yöntemle ortaya çıkacak olan bir sorun oluşturur.

sorunsuz tuvalet açma hizmeti
Tuvalet Açma Fiyatları Ne Kadar?

Alaturka Tuvalet Tıkandığında Nasıl Bir İşlem Uygulanır?

Alafranga tuvalet tıkandığında uygulanacak olan işlemde tıkanıklığın boyutu önem taşır. İşlem için kameralı cihazlar ve robotlar kullanılır. Kameralı cihazlar tıkalı olan bölgeyi tespit eder.

Robot makineleri ise klozetin iç kısmına gönderilir ve boru boyutunca kıvrılarak, tıkalı olan alana kadar ilerler. Ardından uç kısmındaki cihaz yardımıyla tıkalı olan alanı tamamen temizler.

Klozetiniz eğer basit kaynaklı bir sebepten dolayı tıkandı ise, pompa ve elbise askısıyla açma yöntemini deneyebilirsiniz. Bunun yanı sıra alafranga tuvaletinize kostik benzeri kimyasalları dökerek, tıkanıklığı açmaya çalışmanız yanlış bir davranış olacaktır. Bebek bezi veya kadın pedi kaçmış olan tuvaletleri ise, eldiven giyerek açmanız mümkün olabilir.

Tuvalet Açma Fiyatları Ne Kadar?

Tuvalet açma fiyatları tıkanıklığın boyutuna ve yapılacak olan işe göre değişiklik gösterir. Tuvalet tıkanıklığı küçük bir işlemle çözülecek şekilde ise, daha makul bir bütçeyle çözüme kavuşturulur. Tuvaletin tıkanmasına ve giderine atılan materyaller sebep oldu ise, bu tıkanıklığı açmak için 150 lira ile 300 lira arası bir bütçe gerekir.

Ancak tuvalet tıkanmasındaki neden borunun kırılması, boruya taş veya metal parçalarının sıkışması gibi bir sorunsa, bin liradan başlayan tamir fiyatları ortaya çıkar.

Bu tamir işleminde boru değişimi veya farklı bir malzeme kullanımı gerekebilir. Ayrıca tuvalet borularını daha geniş ve uzun kullanarak tamir ettirmek isteyenler, tuvalet borularında daha kaliteli bir değişim yapmak için, farklı bir fiyat ortaya çıkabilir.


Admin 26 Aralık 2020 CumartesiOkunma Sayısı (2153)Sayfayı Yazdır


Diğer Yazılar
Kanalizasyon GideriKanalizasyon Gideri18 Mar 2023 Cumartesi
Ankara Özel VidanjörAnkara Özel Vidanjör05 Oca 2021 Salı
Son model vidanjör araçlarımız ve uzman ekibimiz ile 7/24 hizmetinizdeyiz.